SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – 2015
09 Oct 2015

SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – 2015

El Festival Internacional de Cinema Fantàstico de Catalunya es el primer festival de cinema fantàstico del món, que s’ha consolidat com la manifestació cultural de més impacte mediàtic a Catalunya. El Festival de Sitges constitueix una exhibició, representació i projecció del cinema fantàstic de tot el mon.

Al 1968 va començar a caminar com la Setmana Internacional del Cinema Fantàstico i de Terror, i actualment s’ha convertut en una cita obligada tant pels amants del cinema com per els que vulguin cinèixer les noves tendències i les tecnologíes amb les que es treballa actualment a la industria del cinema i en el mon audiovisual. La condició de Sitges li permet rebre la visita tant d’actors com intèrprets i directors o productors tant coneguts i mediàtics del nivell de Quentin Tarantino, Sir Anthony Hopkins, Jodie Foster, Paul Verhoeven, Ralph Fiennes, George A. Romero, Cameron Diaz, Viggo Mortensen, Terry Gilliam, Rutger Hauer, Sarah Michelle Gellar, John Landis, Joe Dante, Zoë Bell, Dino de Laurentii, Takashi Miike, Wim Wenders, Tony Curtis, David Cronenberg, Vanessa Redgrave, Darren Aronofsky, Brad Dourif, John McNaughton, Peter Greenaway, John Woo, Park Chan-Wook, Johnnie To, Paul Naschy, Ray Liotta, Jon Voight, Sam Raimi, Robert Englund, Tarsem Singh, Roger Corman, Mira Sorvino, Santiago Segura, Narciso Ibáñez Serrador, Guillermo del Toro, Kim Ki Duk, Álex de la Iglesia, Aitana Sánchez Gijón, entre una llarga llista que, any rera any, ha constituit un reclam publicitarí i un aparador tant per la ciutat com per Catalunya.

El Festival disposa d’una àmplia oferta de projeccions, activitats i esdeveniments, que es concentren durant deu dies, per posar-se al corrent de les darreres tendències del gènere.

La 48ª edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha obert les seves portes aquest 9 d’octubre i tancarà l’esdeveniment el proper dia 18 del mateix mes. S’ha convertit en el millor aparador del cinema fantàstic. Reuneix les darreres novetats del genere fantàstic i de terror i altres joies del panorama independent.

El Festival suposa un punt de trobada per tots els actors i demés integrants de la indústria del cinema. El certàmen, a banda, inclou aquesta temporada una nova sala de projeccions i una àplia oferta d’activitats culturals i i esdeveniments per a tots els gustos.

Sitges 2015 en datos

 

  • Número de films: 169
  • Número de films en la sección oficial: 37
  • Número de cortos: 83
  • Número de películas en espacios gratuitos: 60
  • Número de cortos en espacios gratuitos: 50
  • Número de series de TV: 14
  • Número de sesiones: 375

Avant

Deja una respuesta